Modern fransk balkong med kraftfullt minimalistisk design

Sereno Juliet är vår moderna franska balkong i glas. Med en design som både tar för sig och smälter in är den ett självklart alternativ till en traditionell design.

Produktionstid: c:a 4 veckor
Pris: 7 400 kr/st*

* Baserat på standardstorlekar Small, Medium, Large, utan handledare. (offertpris gäller för udda storlekar)

BERÄKNA PRIS

Juliet – Serenos svar på fransk balkong.

För dig som vill ha ett stilrent utseende som inte stör utsikten. Beslagen levereras i Ultramarint rostfritt stål SS2205 och är helt underhållsfria. Levereras som standard i 12,76 mm härdat laminerat och värmebehandlat glas för att tåla mycket stryk. Kvalitét och säkerhet utan att tumma på designen.

Modern fransk balkong

diamond-white

Kraftfulla glas och fästen i ultramarint rostfritt stål (2205)

shield-icon-white

Hög säkerhet

Underhållsfritt

Låt vyn tala för sig själv

Att öppna dörren till Sereno Juliet ger en alldeles särskild känsla av frihet. Ingenting skymmer utsikten när du blickar ut från balkongen. Och tittar man från utsidan är balkongen lika karaktäristisk som diskret.

Fästen och glas att känna sig trygg bakom

Sereno Juliet må ha en minimalistisk design. Men lugn. Det finns inget minimalistiskt i hur det är dimensionerat. Punktfästena är gjorda i ultramarint rostfritt 2205-stål, och tillsammans med det laminerade och härdade säkerhetsglaset på 12,76 eller 16,76 mm blir det så starkt att det klarar Svenska Balkongföreningens rekommendationer – fem gånger om.

Välj hur du vill ha ditt Sereno Juliet

Bredd

Glas, tjocklek*

Glas, färg

Övriga tillval

* Alla glas är härdade.

Designat för högsta säkerhet

För oss är säkerheten viktigare än något annat. Vi hjälper dig att dimensionera ditt Sereno Juliet så att du kan lita på att det klarar vad det utsätts för.

Så här mäter du

Det enda du behöver veta när du mäter är bredden på din balkongdörr. Sereno Juliet finns i tre standardbredder, anpassade för dörrar på 80 cm, 90 cm och 100 cm.

Undrar du något?

Specifikationer

Mått

Balkongens standardhöjd är 110 cm vilket uppfyller Boverkets rekommendationer där det finns fallhöjd. Själva glaset är 115 cm högt och monteras med 5 cm marginal nedtill.

Glasen finns i tre standardbredder: 100 cm, 110 cm eller 120 cm.

Punktfästen i ultramarint 2205-stål

Punktfästena är tillverkade i den högsta stålkvaliteten som finns på marknaden – SS2205 Duplex – som också kallas ultramarint rostfritt stål.

Till skillnad från stålkvaliteterna 304 (A4) och 316 (marint rostfritt stål) som länge varit standard på marknaden klarar 2205-stål extrema marina miljöer, som exempelvis en brygga vid havet, utan att få rostfläckar.

Glas

Alla glas är laminerade och härdade. Sereno Juliet levereras som standard med 12,76 mm glas, men finns även med 16,76 mm glas.

Glasen uppfyller kraven för klass 2 enligt SS-EN12600.

Skötselanvisningar

Glaset rengör du enklast med vanligt fönsterputs.

När beslagen blir smutsiga kan du spola av dem med vatten och tvätta av med en svamp ihop med bilschampo eller vanligt diskmedel.

Om det uppstår bruna fläckar kan du använda rengöringsmedel som innehåller fosforsyra. Rengör hela ytan för att undvika färgskiftningar. Skölj med vatten efteråt.

Du kan använda de flesta typer av rengöringsmedel, men undvik:

  • Kloridhaltiga lösningsmedel
  • Hypoklorithaltiga blekmedel
  • Silverputs
  • Rengöringsmedel som innehåller slipmedel

Undvik också att använda trasor eller annat städmaterial som använts till ”vanligt” stål. De för ofta med sig järnpartiklar som kan leda till korrosion.

Hur du monterar din balkong

Du behöver:

  • Skruvdragare
  • Bultar för att montera fästena i väggen

Monteringsguide – steg för steg

Sereno Juliet är designad för att vara lätt att montera. Men eftersom balkonger sällan installeras i markplan kräver det ofta en del utrustning (exempelvis en byggnadsställning eller en skylift) och kunskap för att göra det säkert. Lättast är att ta hjälp av en byggfirma.

Releterade produkter

Förvandla ditt trästaket till ett glasräcke med stilrena klämfästen

Vanliga frågor om Sereno Juliet

Kan jag få se balkongen i verkligheten innan jag beställer?

Javisst. Vi har inga fysiska butiker, men om du kommer förbi vårt kontor kan vi visa upp våra olika glasräcken på plats. Och bjuda på en kopp kaffe. Kontakta oss bara innan, så bokar vi en tid.

Vad exakt kommer min balkong kosta?

Sereno Juliet finns i tre standardstorlekar som har olika pris. Exakt vad du betalar beror sen på vilka tillval du gör.

Hur levereras balkongen?

Under Kundservice hittar du svar på fler vanliga frågor, bland annat allt du behöver veta om hur balkongen levereras.

Kan jag montera själv?

Ja, men du behöver ha rätt utrustning och koll på hur man gör. Dels behöver du ha koll på hur du monterar fästena i väggen på ett säkert sätt, och dels behöver du en byggnadsställning, skylift eller liknande för att kunna jobba säkert. Ni behöver vara åtminstone två personer.

Ta gärna hjälp av en byggfirma. Eller hör av dig till oss om du undrar något.

Hur monterar jag min glasbalkong?

Sereno Juliet levereras som ett komplett kit. Där ingår en mätanvisning som hjälper dig mäta ut var alla punktfästen ska sitta. Hur du sen fäster dem i väggen beror på

Har du några frågor? Kontakta oss så guidar vi dig gärna.