ClickitUp

Höj- och sänkbart glasräcke

ClickitUp ger en vindstilla oas på din balkong eller altan utan att begränsa din utsikt. Ett höj- och sänkbart glasräcke som i nedfällt läge är 110cm högt. De två parallella glasen ligger kan med ett litet tryck på den rörliga delen höja upp räcket till hela 190cm. Finns i rak sektion, dörr och som välvt hörn.

Stilren design

Naturanodiserad aluminium

Hög säkerhet

Underhållsfritt

Lätt att montera

Sitt i lä med ClickitUp

Det nedre fasta glaset är 8 mm härdat och den övre rörliga delen består av 6 mm härdat glas. I nedsänkt läge är glasräcket 1100 mm högt. Det rörliga glaset är 800 mm vilket ger räcket en totalhöjd på 1900 mm i upphöjt läge. Räcket går även att få i fallhöjdsanpassat utförande

Aluminiumprofilerna är som standard naturanodiserade. Mot ett kostnadstillägg kan man få profilerna i svartanodiserat.

Designat för högsta säkerhet

För oss är säkerheten viktigare än något annat. Vi hjälper dig att dimensionera ditt ClickitUp-räcke så att du kan lita på att det klarar vad det utsätts för.

Så här mäter du

Innan du beställer behöver du mäta var du ska ha ditt räcke. Och det är viktigt att mäta noga. Inte minst för att det ska bli säkert och lätt att montera.

Hur ska man mäta för att det ska bli rätt? Följ bara vår steg-för-steg-guide. Fastnar du någonstans på vägen? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Steg 1: Bestäm var på din uteplats du vill ha ditt räcke. (Eller inomhus, förstås, om det är där du vill ha det.

Steg 2:

Börja med att mäta första sträckan från punkt A där du vill att räcket skall börja, till punkt B där du har din första vinkel. (Om du inte har någon vinkel mäter du hela vägen till där räcket ska sluta.) När vi ritar ditt räcke utgår vi från fotens yttersta punkt. Tänk på att du måste mäta en bit in från ytterkanten för att räckesfötterna ska få plats. Tänk också på att skruvhålen behöver hamna så att du kan fästa skruvar/bultar i en regel (eller ett kraftigt vinkeljärn) när du väl monterar räcket (om du monterar det på ett trädäck). Om du monterar på ett trädäck med längsgående ytterregel kan du ta regelns yttermått.  Om du vill planera exakt redan nu kan du ladda ner bygghjälp som innehåller räckesfotens mått. Observera att det är räckesfotötternas yttersta punkt som vi behöver, för att rita upp räcket

Steg 3:

Mät nästa sträcka från punkt B till punkt C. Fortsätt med resten av sträckorna tills du har mätt alla sträckor.

Steg 4:

Fundera på vad du vill välja för typ av glas.

Steg 5:

Klart! Kontakta oss så får du en offert.

Specifikationer

Mått

Glasens längd måttanpassas utifrån dina mått (i längder från 20 cm till 200 cm).

Räckets standardhöjd är från 110 cm till 190 cm vilket uppfyller Boverkets rekommendationer där det finns fallhöjd.


Räcke i naturanodiserad aluminium

Som standard naturanodiserad. Som tillval mot kostnadstilläggsvartanodiserad alternativt pulverlackad i RAL kulör(endast fasta stolpar)

Glas

ClickitUp har i fasta delen härdatglas på 8 mm och rörliga delen är härdat glas 6 mm.

Glasen uppfyller kraven för klass 2 enligt SS-EN12600.

Skötselanvisningar

Om glas-och aluminiumytorna blir smutsiga kan räcket enkelt spolas av med vattenslang och tvättas av med exempelvis biltvättmedel.

Releterade produkter

Sereno Aluminium

Kraftfullt och smäckert aluminiumräcke för högsta möjliga säkerhet