Glasräcke altan

100 % design utan kompromisser

Med ett av våra glasräcken på altanen får du mycket mer än bara ett altanräcke. Visst, det har alla praktiska egenskaper som ett räcke ska ha – framför allt säkerheten. Men du får också hela utsikten, en obruten vy över solens nedgång och en härlig känsla av luft och rymd. Dessutom tystar det störade ljud utifrån och skapar en skön oas i skydd från vinden. Har du lyckan att ha en härlig altan? Med våra stilrena glasräcken får du marknadens bästa kvalitet och design, och de bästa förutsättningarna för maximalt njutningsfulla stunder – för dig själv eller tillsammans med vännerna.

Stilsäker design

Ett glasräckes främsta uppgift är ofta att märkas så lite som möjligt. Det har vi tagit fasta på. Men faktum är att flera av våra modeller är så smäckra att de väcker uppmärksamhet för sin stilrenhet. Extra breda glas, glas infällt i stolpen och helt stolpfri design är några exempel. För dig som värdesätter design är detta ett val som kommer att hålla i längden och harmonisera med vilken arkitektonisk stil ditt hus än har.

Högsta kvalitet och säkerhet

Oavsett vilket av våra glasräcken du väljer kan du lita på att få ett skydd av högsta kvalitet. Alla våra ramverk är mycket stadiga och glaset går att få i olika tjocklek beroende på räckestyp, där även det tunnaste (10 mm) är överdimensionerat för att alltid vara säkert och stadigt. Det starka glaset och det pålitliga ramverket ger ett gediget skydd, vilket är särskilt viktigt om du har barn eller barnbarn som kommer på besök. Vid en första anblick kanske du inte ser så stora skillnader från andra märken, men titta närmare. Fästenas kvalitet, materialvalen, säkerheten, livslängden – vi har inte tummat på något.

Underhållet ger tid till annat

Vi gissar att du har roligare intressen än att renovera och fixa på huset. Och du kan vara lugn, våra glasräcken kräver minimalt med underhåll. Korrosionshärdiga fästen, stolpar och handledare ser till att räcket behåller sin glans år efter år, oavsett väder. Glaset rengör du enkelt med vanlig fönsterputs, mer än så krävs inte. Ett glasräcke är en investering som inte bara förskönar ditt hem, utan som också sparar tid och pengar på lång sikt.

”Vårt mål är att leverera marknadens bästa glasräcke, punkt. Och utan att skryta vill vi hävda att vi lyckas med det.”

ClickitUp ger dig tid till annat

Vad är ett glasräcke?

Ett glasräcke är till största delen gjort av glaspaneler, vilket ger det en lätt känsla trots sin robusthet. Glaset kan ha stolpar eller vara helt stolpfritt och endast ha fästen i nedkant. Det är lika säkert som andra typer av räcken, men ger samtidigt fri sikt över landskapet utanför och tillför en modern estetik till ditt hus. Du kan använda glasräcken både inomhus och utomhus – i trappor, på balkonger och altaner – och passar lika fint till en bostad som till offentliga platser. 

Varför välja glasräcke till altan?

Ett glasräcke på altanen är det optimala valet för dig som uppskattar estetik, kvalitet och säkerhet. Det ger en sofistikerad känsla, klar utsikt och en mångsidig stil som kommer att förvandla din altan till en plats att verkligen njuta av. Även om ett glasräcke kan vara en större investering än andra typer av räcken så överträffar fördelarna i hög grad nackdelarna för den som värderar funktion och en underhållsfri design.

Fem klara fördelar

Estetiskt tilltalande

Glasräcken har ett snyggt och modernt utseende som förhöjer känslan både inomhus och utomhus. Din altan får en tidlös elegans året om.

Fri utsikt

Ett glasräcke är utan tvekan den räckestyp som stör utsikten minst. Både metallräcken och vajerräcken kan vara smäckra i sin design men ingen av dem kan bli lika osynliga som ett glasräcke. Det känns extra värdefullt när du bor vackert och vill njuta av de fina vyerna oavsett om du står eller sitter ner.

Skydd mot vind och ljud

Ett glasräcke ger ett bra skydd mot till exempel störande trafikljud och vinande vindar. Ju högre räcke, desto bättre skydd.

Mångsidigt

Ett glasräcke kan anpassas efter din smak och husets stil genom olika inramade, ramlösa och böjda varianter samt olika höjd och bredd på glassektionerna.

Höjer värdet

Ett snyggt altanräcke i hög kvalitet höjer värdet på ditt hus. Eftersom våra räcken håller sig fina i många år kan du vara lugn i att du gör en god investering.

Fyra vanliga funderingar

”Det är dyrt.”

Ja, ett glasräcke är ofta en större investering än andra typer av räcken, som till exempel ett träräcke. Men det är inte säkert att det blir dyrare i längden. När ett träräcke behöver målas om och kanske lagas med tiden står sig glasräcket fint utan sådana insatser. Vad ditt pris blir beror på modell, omfattning och om du monterar själv eller anlitar en snickare. Du kan designa ditt räcke i vårt interaktiva ritbord och se ditt pris i vår beräkningsmodul.

”Det behöver putsas.”

Visst behöver glasen rengöras från smuts emellanåt. Men på ett glasräcke lägger sig smuts och damm oftast som ett jämnt lager, vilket gör att du ofta inte behöver tvätta glasen så ofta. Vi rekommenderar att tvätta räcket som du tvättar bilen, med vatten, svamp och bilschampo. Inget annat underhåll krävs.

”Det är tungt.”

Det stämmer. Ett glasräcke av hög kvalitet väger en del och kräver en stadig bärande struktur. Tillsammans blir de en trygg plats att vara på som kommer att hålla fint i många år framöver.

”Är det säkert för barn och husdjur?”

Våra glasräcken är överdimensionerade för både kvalitet och säkerhet. Ett exempel är vårt räcke Serano AL, som inte bara uppfyller lagkraven utan också Svenska Balkongföreningens betydligt hårdare rekommendationer – fem gånger om! (Vi lät Statens Tekniska Provningsinstitut testa.) Faktum är att det, under rätt omständigheter, tål lika mycket som ett kravallstaket.

Här kan du läsa mer om våra säkerhetskrav.

Olika glasräcken till altan

Ett glasräcke är inte bara ett glasräcke. Det finns många olika stilar att välja på till din altan, för att passa såväl din smak som husets stil. Alla räcken byggs i en elegant och hållbar kombination av glas och ultramarint rostfritt eller naturanodiserat aluminium.

  • Klassiskt med stolpar och handledare. Glasräcket bärs upp av stolpar och en handledare placeras ovanpå.

  • Modernt stolpfritt. Glasräcket består enbart av glaspartier fästa med beslag i botten. Detta ger ett otroligt stilrent uttryck och tar ingenting av utsikten.

  • Avancerat höj- och sänkbart. En konstruktion där glaspanelerna går att höja för att skydda maximalt mot vind och störande ljud.

  • En ny stil till befintligt trästaket. Förvandlar ditt trästaket med glaspaneler och stilrena klämfästen i rostfritt stål.

Bygga själv eller ta in montör?

Det är relativt enkelt att montera glasräcket på din altan. När du köper ditt räcke hos oss får du en tydlig manual att följa, dessutom finns en monteringsguide för varje räcke på respektive produktsida här på webben. Har du frågor under arbetets gång är du alltid välkommen att ringa oss och fråga. Känner du dig osäker eller saknar tid och lust? Anlita en lokal snickare för monteringen. 

Bäst enligt våra kunder

Som du förstår heter vi inte Räckesspecialisten för inte – vi vågar faktiskt påstå att vi har marknadens bästa och snyggaste glasräcken. När tidigare kunder hör av sig efter några år för att komplettera sina räcken, till exempel vid en utbyggnad, säger de ofta att de inte kan hitta något liknande! De är alltid väldigt nöjda med utseendet men också att det fortfarande ser helt nytt ut. Och nu är det kanske din tur! Välkommen att kika runt bland våra olika räcken och se vad som faller dig i smaken och passar i stil till ditt hus.

Designverktyg Räckesspecialisten

Beräkna ditt pris direkt i vårt enkla designverktyg

Välj glasräcke, handledare och glastyp i vårt enkla designverktyg och få ditt pris direkt. Du kan enkelt ladda ned din offert, komplett med ritning och pris

Glasräcken som passar din altan

Sereno PostFree Flex

Elegant stolpfritt glasräcke designat för ett hårt nordiskt klimat

diamond-icon-grey-01

Ultramarint rostfritt stål (2205)

Elegant stolpfri design

Rexal Quick

Stabil, stilren och elegant glasprofil för ett hårt nordiskt klimat

Elegant stolpfri design

Sereno Aluminium

Kraftfullt och smäckert aluminiumräcke för högsta möjliga säkerhet

sheild-icon-grey-01

Högsta möjliga säkerhet

paper-icon-grey-01

Aluminium

ClickitUp

Höj- och sänkbart glasräcke för extra skydd

Höj- och sänkbart

paper-icon-grey-01

Aluminium