Förvandla ditt trästaket till ett glasräcke med stilrena klämfästen

Trä, glas och stål i perfekt harmoni. Med lika vackra som kraftfulla klämfästen låter Sereno GlassClamp dig förvandla ditt befintliga trästaket till ett modernt glasräcke.

Produktionstid: från 48 h
Pris: Från 2 532 kr/m

* Baserat på 20 meters räcke i standardutförande (utan fallhöjd)

Klassisk design

diamond-white

Ultramarint rostfritt stål

Hög säkerhet

Underhållsfritt

Lätt att montera

Elegant kombination av trä och stål

Med Sereno GlassClamp får du det bästa av två världar. Du behåller den genuina träkänslan samtidigt som du får en helt ny utsikt – och en härlig känsla av öppenhet. De minimalistiska klämfästena i ultramarint rostfritt stål ger din uteplats ett elegant utseende utan att dra ögonen till sig.

Designverktyg Räckesspecialisten

Beräkna ditt pris direkt i vårt enkla designverktyg

Välj glasräcke, handledare och glastyp i vårt enkla designverktyg och få ditt pris direkt. Du kan enkelt ladda ned din offert, komplett med ritning och pris

Testat för extrema påfrestningar

Kraftigare klämfästen än Sereno GlassClamp är svåra att hitta. De är konstruerade i ultramarint rostfritt 2205-stål och håller glaset på plats utan några hål. Tillsammans med säkerhetsglaset gör det räcket oerhört tåligt. När vi lät statens provningsinstitut RISE testa hållbarheten uppfyllde det Svenska Balkongföreningens krav – fem gånger om – även med 180 cm glas. Faktum är att de inte lyckades knäcka glaset ens när de utsatte den för sitt tuffaste prov. Det säger en hel del.

Ultramarint rostfritt stål som håller sig snyggt

Klämfästena är tillverkade i ultramarint rostfritt stål (2205). Det innebär helt enkelt att det inte rostar (vilket faktiskt många andra rostfria stålkvaliteter gör). Du kan vara säker på att det står emot naturens krafter, även i extrema miljöer som på en brygga vid havet. Och att ditt Sereno GlassClamp-räcke fortsätter se lika bra ut som första säsongen – år efter år.

Välj hur du vill ha ditt Sereno GlassClamp

Klämfästen

Glas, tjocklek

Glas, färg

Designat för högsta säkerhet

För oss är säkerheten viktigare än något annat. Vi hjälper dig att dimensionera ditt Sereno GlassClamp så att du kan lita på att det klarar vad det utsätts för.

Så här mäter du

Innan du beställer behöver du mäta var du ska ha ditt räcke. Och det är viktigt att mäta noga. Inte minst för att det ska bli säkert och lätt att montera.

Hur ska man mäta för att det ska bli rätt? Följ bara vår steg-för-steg-guide. Fastnar du någonstans på vägen? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Steg 1:

Mät avståndet mellan två stolpar där du vill ha glasräcke. Ange måtten i millimeter (mm). Mät hela vägen från stolpe till stolpe. (Du ska inte räkna bort något för fästena.)

Steg 2:

Gör samma sak på alla ställen där du vill montera ditt glasräcke.

Steg 3:

Klart! Kontakta oss så får du en offert.

Specifikationer

Mått

Glasens längd måttanpassas utifrån dina mått (i längder upp till 160 cm).

Glasens standardhöjd är 94 cm. Det är anpassat för att du ska kunna montera räcket så att det totalt blir 110 cm högt (inklusive handledare och luftspalt i över- och nederkant), vilket krävs för att det ska uppfylla Boverkets rekommendationer där det finns fallhöjd.

Glas

Sereno GlassClamp levereras med antingen 10 mm härdat glas eller 10,76 mm härdat och laminerat glas.

Glasen uppfyller kraven för klass 2 enligt SS-EN12600.

Skötselanvisningar

Glasen rengör du enklast med vanligt fönsterputs.

När beslagen blir smutsiga kan du spola av dem med vatten och tvätta av med en svamp ihop med bilschampo eller vanligt diskmedel.

Om det uppstår bruna fläckar kan du använda rengöringsmedel som innehåller fosforsyra. Rengör hela ytan för att undvika färgskiftningar. Skölj med vatten efteråt.

Du kan använda de flesta typer av rengöringsmedel, men undvik:

  • Kloridhaltiga lösningsmedel
  • Hypoklorithaltiga blekmedel
  • Silverputs
  • Rengöringsmedel som innehåller slipmedel

Undvik också att använda trasor eller annat städmaterial som använts till ”vanligt” stål. De för ofta med sig järnpartiklar som kan leda till korrosion.

Hur du monterar ditt räcke

Sereno Glass Clamp levereras komplett med manual.

Utöver det behöver du:

  • Vattenpass
  • Skruvdragare
  • Insexnyckel
  • Skruvar (Torx) för att fästa beslagen i dina stolpar

Monteringsguide – steg för steg

Steg 1:

Dubbelkolla att du har allt du behöver, inklusive verktyg och skruvar eller bultar. (Se listan ovan.) Det underlättar om ni är två personer, särskilt när ni ska montera glasskivorna.

Steg 2:

Skruva isär klämfästena.

Steg 3:

Märk ut var på stolparna (eller väggen) du ska placera klämfästena. Du väljer själv var, men ett bra riktmärke är ca 25 % från glasets överkant respektive nederkant. Då får du ett symmetriskt utseende. Glöm inte att det bör vara högst 50 mm mellan glaset och golvet.

Steg 4:

Skruva fast den delen av klämfästet som har skruvhål i stolpen (eller väggen).

Steg 5:

Tryck fast den medföljande gummipackningen (välj den som passar din glastjocklek) på klämfästets båda delar.

Steg 6:

Upprepa stegen ovan tills alla fästen är på plats.

Steg 7:

Sen är det dags att fästa glasskivorna. Bästa sättet att få glasskivorna raka är att lägga något på golvet att ställa dem på, exempelvis en 45 mm träregel (glaset får inte hamna högre än 50 mm från marken).

OBS! Tänk på att aldrig ställa en glasskiva på ett hörn. Det är glasets mest ömtåliga punkt.

Steg 8:

Låt glasskivan vila mot underlaget och luta den sen mot dina fastskruvade fästen (här underlättar det om du kan få hjälp av någon att hålla glaset).

Steg 9:

Använd ett vattenpass för att kontrollera att glaset står rakt.

Steg 10:

Skruva sedan fast andra delen av fästena, ett i taget, så att de klämmer åt glaset.

Steg 11:

Upprepa samma sak för resten av glasskivorna.

Steg 12:

Färdigt! Ditt Sereno GlassClamp är på plats och du kan njuta av det i många år.

Releterade produkter

Juliet

Modern fransk balkong med kraftfullt minimalistisk design​

Vanliga frågor om Sereno GlassClamp

Kan jag få se glasräcket i verkligheten innan jag beställer?

Javisst. Vi har inga fysiska butiker, men om du kommer förbi vårt kontor kan vi visa upp våra olika glasräcken på plats. Och bjuda på en kopp kaffe. Kontakta oss bara innan, så bokar vi en tid.

Vad exakt kommer mitt glasräcke kosta?

Här ovanför får du enkelt fram ett cirkapris. Det baseras dels på hur många meter långt räcket är och dels på om du ska montera det där det finns fallhöjd eller ej (det påverkar vilken typ av glas vi använder).

Priset gäller för ett standardräcke. Sen kan du göra tillval som påverkar priset efteråt.

Du får alltid en kostnadsfri offert hos oss. Kontakta oss så hjälper vi dig ta fram både en ritning och ett pris på det räcke du vill ha. Skicka gärna med bilder eller en skiss på hur du vill ha det, så blir det lättare för oss att göra rätt.

Vill du ha hjälp att bestämma dig för hur du vill ha det? Inga problem. Vi hjälper dig gärna.

Kan jag få se glasräcket i verkligheten innan jag beställer?

Under Kundservice hittar du svar på fler vanliga frågor, bland annat allt du behöver veta om hur ditt räcke levereras.

Kan jag montera räcket själv?

Jadå. Om du är noggrann, gillar att fixa saker själv och gärna tar fram skruvdragaren är räckena relativt lätta att montera. Ta gärna en kompis* till hjälp. Dels för att glasen väger en hel del. Och dels för att det mesta är trevligare med en kompis (beroende på vilka kompisar du har, förstås).

* Kompis ingår ej.

Hur monterar jag mitt räcke?

Ditt räcke levereras som ett komplett kit. Där ingår en monteringsanvisning där du kan läsa hur du gör för att montera. Och i din orderbekräftelse hittar du alla glasmått och stolpavstånd som gäller för just ditt räcke.

Har du några frågor? Kontakta oss så guidar vi dig gärna.

Ingår skruvar eller bultar för att fästa räcket i underlaget?

Nej, tyvärr inte. Eftersom det skiljer sig så mycket åt beroende på vad du har för underlag finns det ingen standardvariant som passar alla. Därför har vi valt att inte skicka med skruvar eller bultar. Men om du kontaktar oss ger vi gärna råd om vilka du behöver till just ditt räcke.

Kan jag få lika breda glas till alla sektioner?

Jadå. Utifrån dina mått anpassar vi så att du får så stora glasytor som möjligt – symmetriskt fördelade. Inga passbitar. Inga ojämna sektioner.

Kan jag köpa fästen och glas separat?

Absolut. Men det blir nästan alltid billigare (och smidigare) att köpa hela räcket på en gång, med både glas och fästen.

Kan jag montera räcket i en trappa?

Absolut. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning för din trappa.