Hur kan vi hjälpa dig?

Har du köpt glasräcken av oss? Eller funderar du på att göra det? Och undrar något? Då kan du vara lugn. Vi hjälper dig.

Skicka ett meddelande till oss i chatten, eller kontakta oss på:

Boka personlig rådgivning

Prata med oss om vilka olika lösningar som passar bäst för din uteplats eller balkong. Boka in en personlig rådgivning. Fyll i formuläret och skicka, så hör vi av oss och bokar in ett telefonmöte. 

Vi ser fram emot att prata glasräcken med dig!

Vanliga frågor

Kan jag få se glasräcket i verkligheten innan jag beställer?

Javisst. Vi har inga fysiska butiker, men om du kommer förbi vårt kontor kan vi visa upp våra olika glasräcken på plats. Och bjuda på en kopp kaffe. Kontakta oss bara innan, så bokar vi en tid.

När skickas min beställning?

Efter att du lagt din beställning ringer vi alltid upp dig och stämmer av så att allt blir rätt. De flesta ordrar skräddarsys och skickas från vårt lager till dig inom 48 timmar efter att du har bekräftat dina mått (på vardagar).

Under högsäsong och semestertider (juni–augusti) kan leveranstiden bli lite längre. Den kan också påverkas av vilka tillval du gör. Exempelvis blir leveranstiden längre om du väljer glas som är tonat, frostat, mattfolierat eller laminerat. Samma sak gäller fallhöjdsanpassat glas för Sereno PostFree Flex.

När levereras mitt räcke?

Leveranstiden varierar lite beroende på var i landet du bor, men i regel har du ditt räcke inom 1–2 veckor från att du har bekräftat dina mått.

Om du bor norr om Sundsvall får du räkna med att det tar någon dag extra. Om du bor i glesbygd eller på en ö tar det ofta två dagar extra. Under högsäsong och semestertider (juni–augusti) kan leveranstiden bli lite längre. Den kan också påverkas av vilka tillval du gör. Exempelvis blir leveranstiden längre om du väljer glas som är tonat, frostat, mattfolierat eller laminerat. Samma sak gäller fallhöjdsanpassat glas för Sereno PostFree Flex.

Kontakta oss gärna för mer information.

Vad kostar frakten?

Frakten ingår i priset på alla våra kompletta räcken – till alla platser i Sverige det går att leverera med lastbil.

Om du köper enskilda delar (inklusive reservdelar) tillkommer en fraktkostnad, baserad på vad du beställt och vart det ska levereras.

Kontakta oss gärna för mer information.

Vart levereras min beställning?

Räcket kommer på en lastpall och lastas av på en yta som lastbilschauffören kan nå med sin bil och pallyft, exempelvis en grusplan eller gräsmatta nära tomtgränsen. Inbärning ingår inte.

Vad händer om jag inte är hemma?

Om du vill kan få en leveransavisering innan ditt räcke levereras. Det innebär att fraktbolaget ringer upp dig och bestämmer ett tidsspann när det passar dig att ta emot leveransen.

Du kan också välja att få varorna levererade med fullmakt. Det innebär att fraktbolaget kör ut vid första möjliga tillfälle och ställer av pallen på din uppfart utan påskrift. Det är oftast ett snabbare alternativ och gör att du inte måste vara hemma vid leveransen. Däremot kan du inte få reda på exakt när leveransen kommer (chauffören har ingen möjlighet att ringa och förvarna).

Jag har jättebråttom att få mitt räcke!

Om du har riktigt bråttom kan du hämta din beställning själv i vårt hämtlager i Göteborg. Oftast är beställningen klar att hämtas upp redan dagen efter din beställning – ibland till och med samma dag! (Beroende på vad du har beställt.) Meddela oss gärna när du beställer, så förbereder vi allt.

För att kunna hämta själv behöver du ha en släpvagn eller liknande som lagerpersonalen kan ställa din lastpall på.

OBS! Innan du hämtar ditt räcke måste du ha fått en bekräftelse på att din beställning är redo att hämtas.

Vilka verktyg behöver jag för att montera?

Exakt vilka verktyg du behöver står i monteringsanvisningarna och beror på vilket räcke du väljer. Men oftast klarar du dig långt med:

 

  • Skruvdragare
  • Måttband/tumstock
  • Hylsnyckel
  • Vattenpass
  • Vinkelhake
  • Blyertspenna eller smal tuschpenna
Är räckena verkligen underhållsfria?

Jajamensan. Tack vare att stolpar och beslag är gjorda i ultramarint rostfritt stål (2205) respektive anodiserad aluminium kräver de inget underhåll för att tåla väder och vind.

Om räcket blir smutsigt spolar du enkelt av det med högtryckstvätt. Och om smutsen skulle sitta hårdare får du smidigt bort den med tvättsvamp och bilschampo.

Kan jag köpa fästen och glas separat?

Absolut. Men det blir nästan alltid billigare (och smidigare) att köpa hela räcket på en gång, med både glas och fästen.