Glasräcke till din balkong

– en trygg utsikt de lux

Med ett balkongräcke i glas ger du dig själv en gränslös upplevelse. Utan att tumma på säkerheten får du alla stilmässiga och praktiska egenskaper du kan förvänta dig av ett räcke. Dessutom ger glasparterna det härliga pluset att balkongen känns ännu större och utsikten bjuds in till fullo. Beroende på hur högt upp du befinner dig ser vyn olika ut, men du kan alltid vara säker på en sak – inget vackert kommer någonsin att skymmas av räcket. Vill du få en balkong som du längtar efter att vara på? Våra stilrena glasräcken ger dig marknadens bästa kvalitet och design. Låt oss berätta varför.

Glasräcken med stilsäker design

Den största anledningen att välja ett glasräcke är ofta att man vill att det ska märkas så lite som möjligt. Det vill vi så klart tillmötesgå. Samtidigt är flera av våra räcken så smäckra att de väcker uppmärksamhet just för sitt stilrena utseende. De finns till exempel med extra breda glas och går att få med glaset infällt i stolpen eller i helt stolpfri design. Oavsett vilken stil och ålder ditt hus har kan du hitta ett glasräcke hos oss som passar in och höjer stilgraden. 

Högsta kvalitet och säkerhet

Våra balkongräcken är synonyma med enastående kvalitet och säkerhet, oavsett vilket räcke du väljer kan du vara trygg med att vi har det allra bästa. Alla ramverk har en mycket stabil konstruktion och glaset kan anpassas i tjocklek beroende på vilken räckestyp du väljer. Även det tunnaste glaset (10 mm) är utformat för att alltid vara säkert och stabilt. Har du lekfulla barn eller husdjur? Då kan det kännas extra skönt att veta att det robusta glaset och den stadiga ramen är ett pålitligt skydd, hur högt du än befinner dig. För att den höga standarden ska bli tydlig – titta närmare på materialvalen, fästenas kvalitet och livslängden. Vi har inte sparat på något. 

Underhållet ger tid till annat

Våra balkongräcken är en investering som lyfter ditt hem och samtidigt sparar både tid och pengar på lång sikt. Hur då? Jo, vi har sett till att våra glasräcken behöver minimalt med underhåll. Alla stolpar, handledare och fästen är korrosionshärdiga och håller sin fina glans i många år, oavsett väderlek. Rengör glaset med fönsterputs eller bilschampo, det är allt som behövs.

”Vårt mål är att leverera marknadens bästa glasräcke, punkt. Och utan att skryta vill vi hävda att vi lyckas med det.”

ClickitUp ger dig tid till annat

Varför välja glasräcke till balkong?

Uppskattar du smakfull arkitektur, kvalitet och säkerhet? Då är ett glasräcke till balkongen ditt bästa beslut. Förutom att tillföra en stilfull känsla till husets yttre ger räcket också obruten utsikt för långa njutarstunder. Gentemot andra typer av räcken är glasräcke ofta en större investering, men dess fördelarna väger upp för den som sätter värde i funktion och underhållsfri design. 

Fem klara fördelar

Estetiskt tilltalande

Ett glasräcken är ett modernt och snyggt val som ger huset ett stilrent utseende såväl på utsidan som inifrån. Balkongen blir en elegant detalj som höjer både känsla och värde

Fri utsikt

Vill du ha en så ostörd utsikt som möjligt är glasräcke ett uppenbart val. Både räcken i metall och med vajrar har en smäcker design, men ingen av dem når upp till den luftiga känsla som ett glasräcke ger.

Skydd mot vind och ljud

Med ett glasräcke på balkongen får du ett bra skydd mot till exempel störande trafikljud och vinande vindar, utan att offra utsikten det minsta. Ju högre räcke du väljer, desto bättre skydd får du.

Mångsidigt

Du kan anpassa glasräcket efter smak och husets stil på många sätt. Vi har varianter med och utan stolpar, raka och böjda, samt i olika höjder och bredder på glassektionerna.

Höjer värdet

Ett snyggt balkongräcke i hög kvalitet ger ditt hus ett högre värde. Oavsett vilken variant du väljer gör du en smart investering, alla våra räcken håller sig fina i många år framåt.

Fyra vanliga funderingar

”Är det säkert för barn och husdjur?”

Absolut. Alla våra balkongräcken består av laminerade säkerhetsglas och håller en kvalitet och säkerhet långt över vanlig standard. Vårt räcke Serano AL är ett exempel. Det uppfyller inte bara lagkraven utan också Svenska Balkongföreningens mycket hårda rekommendationer – fem gånger om! (Vi gav Statens Tekniska Provningsinstitut i uppdrag att testa.) Under rätt förhållanden är räcket faktiskt lika tåligt som ett kravallstaket, så du kan vara lugn. 

Här kan du läsa mer om våra säkerhetskrav.

”Det är dyrt.”

Visst är ett glasräcke till balkongen en investering, större än till exempel ett träräcke. Men blir det dyrare på lång sikt? Nej, för när ett träräcke behöver målas om och kanske lagas med tiden håller sig glasräcket fint nästan helt utan underhåll. Hur dyrt det blir beror på vilken modell du väljer, hur mycket räcke din balkong kräver och om du monterar själv eller tar hjälp av snickare.

”Det behöver putsas.”

Ja, om du vill behålla en ostörd utsikt behöver du rengöra glaset ibland. Men det behöver inte göra så ofta eftersom smutsen lägger sig i ett jämt lager på glaset och då inte uppfattas som smutsigt. Vår rekommendation är att rengöra glas, stolpar och handledare på samma sätt som du tvättar bilen, med svamp, bilschampo och vatten.

”Det är tungt.”

Det stämmer att det väger en del, särskilt ett glasräcke av hög kvalitet. Det krävs att balkongen har en stadig bärande struktur för att den ska hålla och vara säker.

Olika glasräcken till balkong

Eftersom en balkong har fallhöjd, ofta över två meter, så är kraven större än på en altan. Glaset måste vara laminerat säkerhetsglas och om du väljer ett stolfritt räcke behöver glaset vara extra tjockt. På en balkong är höjdkravet minst 110 cm, det har vi som standard i alla våra räcken.

Är du sugen på ett stolpfritt räcke men tycker att det känns osäkert? Du behöver inte oroa dig. Alla våra räcken är överdimensionerade och ligger långt över både Boverkets regler och standarder och Balkongföreningens ännu högre rekommendationer. Du kan välja bland alla våra räcken till din balkong.

Bygga själv eller ta in montör?

Det är inte svårt att montera ett glasräcke, men du behöver tänka på din säkerhet och fallrisken från hög höjd. När du köper ett balkongräcke hos oss får du alltid en manual som är enkel att följa, du hittar också en monteringsguide för respektive räcke på produktsidan här på webben. Har du funderingar under arbetets gång finns vi bara ett telefonsamtal bort, redo att svara på dina frågor. Det allra smidigaste alternativet är att anlita en lokal snickare för monteringen.

Bäst enligt våra kunder

Vi har ”på fötterna” när vi kallar oss för Räckesspecialisten. Vi är experter på det vi gör och har dessutom marknadens snyggaste och bästa glasräcken. När tidigare kunder hör av sig för att addera fler räcken på sitt hus säger de ofta att de inte kan hitta något liknande på marknaden. De ger högsta betyg till både utseendet och hållbarheten, och berättar att deras räcke fortfarande ser nytt ut efter flera år. 

 

Kika gärna runt bland våra olika räcken och hitta din favorit.

Designverktyg Räckesspecialisten

Beräkna ditt pris direkt i vårt enkla designverktyg

Välj glasräcke, handledare och glastyp i vårt enkla designverktyg och få ditt pris direkt. Du kan enkelt ladda ned din offert, komplett med ritning och pris

Glasräcken som passar din balkong

Sereno PostFree Flex

Elegant stolpfritt glasräcke designat för ett hårt nordiskt klimat

diamond-icon-grey-01

Ultramarint rostfritt stål (2205)

Elegant stolpfri design

Rexal Quick

Stabil, stilren och elegant glasprofil för ett hårt nordiskt klimat

Elegant stolpfri design

Sereno Aluminium

Kraftfullt och smäckert aluminiumräcke för högsta möjliga säkerhet

sheild-icon-grey-01

Högsta möjliga säkerhet

paper-icon-grey-01

Aluminium

ClickitUp

Höj- och sänkbart glasräcke för extra skydd

Höj- och sänkbart

paper-icon-grey-01

Aluminium